Valper i fremtiden

Avventer valpekull

Jeg har dessverre fått en sykdomsdiagnose som gjør at foreløpige planer om valper er lagt på vent. Når/hvis min helse bedrer seg, og det blir aktuelt med valper, så oppdaterer jeg hjemmesiden med de konkrete planene. Inntil videre vil jeg råde dem som leter etter valp til å kontakte Tulla Schmedling nsom er valpeformidler i Norsk  Islandshundklubb.

NUCH Surtsey´s Y-Yldís

Blida. Foto: Hilde Anette Lia

Vi håper på et kull på Surtsey´s Y-Yldís - Blida - høst 2020. Blida er HD-røntget fri og øyelyst fri våren 2019. Blida fyller 3 år i februar 2020.

Blida er en meget snill og kjærlig tispe, veldig rolig og lett håndterlig. Hun har gjort det godt på utstillinger så langt i sitt unge liv, og ble norsk utstillingschampion i april 2019.

 

NUCH Dranga Magnea Melrós

NUCH Dranga Magnea Melrós skal trolig ha sitt andre kull i 2020 eller 2021. 

Melrós er importert fra Island, og representerer med det verdifulle gener til avlen av Islandsk fårehund i Norge. Av utseende er hun kraftig og sterk, med en fantastisk pels og farge. Melrós er ei meget hengiven og søt tispe, samtidig er hun energisk, lettlært og krever å få brukt seg mentalt og fysisk. Melrós har et valpekull fra vinter 2018, og dette har blitt snille, glade hunder, men med mye energi. Melrós er en klassisk Islandshund, som vet å bruke stemmen sin 😉 Til tider litt mer enn matmor setter pris på 😉 Men tvers gjennom snil og lojal, det er Melrós 😘 Melrós sine avkom selges til dem som har lyst på en treningsvillig hund med vilje, livsglede og kjærlighet. Hannhund er under vurdering.

Agdesiden´s Fura Fjallarós

Fura Fjallarós

Agdesiden´s Fura Fjallarós er født i 2015, datter av Saga av Brattalid og Trym Raudur. Fura er ei herlig tispe. Vakker og snill, god størrelse. Fura er helsesjekket våren 2019, og er HD fri og øyenlyst fri. Hun også stillet ut med flott resultat - Excellent, CK, reserve cert og CACIB 🙂 Fura vil forhåpentligvis være klar for et valpekull vår/sommer 2020. Vi jobber med å finne den rette hannhunden til vakre Fura.

Det er Stine og Jonas i Froland som eier Fura, og dette kullet skal de ha med støtte fra meg.

 

Saga av Brattalid

Saga er kennelens stamtispe, og har fått 4 valpekull hos oss. 18 avkom er i Norge, mens én er solgt til Danmark og én til Island. Saga er ei frisk og livlig frøken, meget snill og rolig. Samtidig leken og bestemt. Saga er fri for HD og øyelyst fri, og fri for patella. Saga er venn med de fleste, og en super oppdrager for valpene sine. Saga har vært en drøm for en fersk oppdretter, lett å parre, føder enkelt og er en fantastisk mor.

Saga skal ikke ha flere valper.

Interessert i valp?

Dersom det er interesse for valp fra ei av våre tisper er du velkommen til å ta kontakt. Gjerne på epost til hilde.bergendal@gmail.com eller på mobilnummer 93293029.